2132
Latvijas gaisa satiksme VAS
Gaisa satiksmes informatīvā dienesta operatora amats
Latvijas gaisa satiksme VAS
Latvijas gaisa satiksme VAS

Gaisa satiksmes informatīvā dienesta operatora amats

Latvijas gaisa satiksme VAS

VAS Latvijas gaisa satiksme
izsludina atlasi uz vakanto
gaisa satiksmes informatīvā dienesta operatora amatu liepājā
 (divas amata vietas)
 
Ja Tevi interesē aviācijas nozare, esi gatavs mācīties un nebaidies uzņemties atbildību, tad aicinām pievienoties mūsu komandai un pieteikties atlasei uz Liepājas lidlauka gaisa satiksmes informatīvā dienesta (AFIS) operatora amatu.
 
 
Par mums: VAS Latvijas gaisa satiksme (LGS) ir vienīgais aeronavigācijas pakalpojumu sniedzējs Latvijā, kas nodrošina drošu un optimālu gaisa kuģu satiksmi visā Latvijas Republikas gaisa telpā.
 
Par darba vietu un darba laiku: darba pienākumi būs jāveic LGS Liepājas aeronavigācijas daļā, kas atrodas starptautiskajā lidostā "Liepāja" (Lidosta Liepāja, Cimdenieki, Grobiņas pagasts, Dienvidkurzemes novads). Darbs tiek organizēts maiņās, piemērojot summētā darba laika uzskaiti.
 
Par darba pienākumiem: AFIS operators ir LGS darbinieks, kurš ir sertificēts un pilnvarots sniegt informatīvos pakalpojumus nekontrolējamā gaisa telpā. AFIS operatoram jānodrošina visa gaisa kuģa apkalpei nepieciešamā informācija par gaisa telpu, laika apstākļiem, lidlauku un skrejceļa stāvokli. Lai sazinātos ar gaisa kuģu apkalpi, AFIS operators izmanto radio sakarus un informāciju nodod, izmantojot standarta frāzes angļu valodā, kas ir aviācijas universālā valoda.
 
AFIS operatora galvenie darba pienākumi ir:
- koordinēt informācijas apmaiņu starp gaisa kuģu apkalpēm, gaisa satiksmes vadības dienestiem, lidostu;
- novērot un identificēt bīstamu laikapstākļu parādības, informēt gaisa kuģu apkalpes par aktuālajiem laika apstākļiem un izmaiņām tajos;
- sadarboties ar lidlauka personālu, lai veicinātu labi koordinētu personāla un transportlīdzekļu pārvietošanos lidlauka teritorijā;
- fiksēt informāciju par saziņu ar gaisa kuģiem un veiktajām darbībām.
 
Par AFIS operatoram noteiktajām prasībām: lai kļūtu par AFIS operatoru, ir jāapgūst atbilstošas apmācību programmas, jānokārto paredzētie eksāmeni, ieskaitot angļu valodas eksāmenu, jāsaņem trešās klases veselības apliecība un, pēc visu minēto prasību izpildes, jāsaņem VA Civilās aviācijas aģentūra izsniegta AFIS operatora apliecība.
 
Par apmācībām: visas nepieciešamās apmācības bez papildus maksas nodrošinās LGS. Paredzamais apmācību ilgums ir seši mēneši. Teorētiskās apmācības notiks Rīgā un attālināti, savukārt prakse darba vietā būs jāiziet Liepājā.  
Apmācībās tiks ietverti tādi priekšmeti kā aviācijas tiesības, gaisa satiksmes pārvaldība, ārkārtas un avārijas situācijas, meteoroloģija, navigācija, gaisa kuģu veiktspēja, cilvēkfaktora ietekme, aprīkojums, sistēmas un radiolokācija, lidlauku virszemes transportlīdzekļu un personāla vadība un citi.

Par prasībām kandidātiem: lai kvalificētos atlasei, pretendentam jāatbilst virknei normatīvajos aktos noteikto prasību, kā arī jāpiemīt prasmēm, kas nepieciešamas, lai sekmīgi veiktu darba pienākumus.
 
Prasības:
  • nevainojama reputācija;
  • ir sasniegts 20 gadu vecums;
  • ir iegūta vidējā izglītība (augstākā izglītība tiks uzskatīta par priekšrocību);
  • latviešu valodas zināšanas (C1 līmenis);
  • angļu valodas zināšanas vismaz Intermediate B2 līmenī (pārbaudi atlases ietvaros veiks LGS);
  • tāds veselības stāvoklis, kas nepieciešams, lai saņemtu trešās klases veselības apliecību (MED CLASS 3 apliecība) Komisijas regulas (ES) 2015/340 (2015.gada 20.februāris) noteiktajā kārtībā (veselības pārbaudi apmaksā LGS).
 
Prasmes:
  • precizitāte darba izpildē un pašdisciplīna;
  • augsta atbildības sajūta;
  • ļoti labas komunikācijas un sadarbības spējas;
  • spēja strādāt neatkarīgi un patstāvīgi pieņemt lēmumus;
  • laba stresa noturība, saglabājot spēju koncentrēties arī paaugstināta stresa apstākļos;
  • tehniskās un matemātiskās prasmes ;
  • analītiska un strukturēta domāšana.
 
Mēs piedāvājam:
  • darba pienākumu veikšanai nepieciešamās apmācības;
  • atbalstošu darba uzsākšanas procesu;
  • atalgojumu 2370,00 EUR (bruto) mēnesī (apmācību laikā, t.i. līdz AFIS operatora apliecības saņemšanai un patstāvīga darba uzsākšanai, ar kandidātiem tiks noslēgti terminēti darba līgumi, paredzot stipendiju 700,00 EUR apmērā);
  • kvalifikācijas paaugstināšanas iespējas;
  • bezmaksas autostāvvietu;
  • veselības apdrošināšanu un citu sociālo nodrošinājumu LGS darba koplīguma ietvaros (pēc pārbaudes laika beigām).
 
CV un motivācijas vēstuli lūdzam līdz 2024.gada 30.aprīlim sūtīt sadaļā Pieteikties!

Informācija par atlases kārtību:
 
Atlase notiks trīs kārtās:
  • 1.kārta saņemto pieteikumu izskatīšana, vienas nedēļas laikā pēc pieteikšanās termiņa beigām uz atlases 2.kārtu tiks uzaicināti atbilstošākie kandidāti;
  • 2.kārta intervijas LGS Liepājas aeronavigācijas daļas telpās, pārrunu laikā tiks pārbaudītas angļu valodas zināšanas, 2.kārtas noslēgumā divi atbilstošākie kandidāti tiks izvirzīti dalībai nākamajā kārtā
  • 3.kārta pretendentiem jāsaņem MED CLASS 3 apliecība, ar pretendentiem, kuri būs saņēmuši MED CLASS 3 apliecību, tiks noslēgti AFIS operatoru - mācekļu darba līgumi (stipendija minimālās algas apmērā).
Ar AFIS operatoriem mācekļiem, kuri būs sekmīgi pabeiguši apmācības un saņēmuši AFIS operatora licences, tiks noslēgti pastāvīgi darba līgumi.
 
Lūdzam ņemt vērā, ka pirms stāšanās darbā tiks veikta iepriekšējās darbības pārbaude normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.
 
Pamatojoties uz Vispārīgo datu aizsardzības regulu, informējam, ka pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi atbilstoši normatīvajiem aktiem nodarbinātības jomā. Datu pārzinis ir VAS Latvijas gaisa satiksme, reģistrācijas Nr. 40003038621, adrese: Muzeju iela 3. Lidosta Rīga, Mārupes pagasts, Mārupes novads. LV-1053.
 
Atsaucot savu piekrišanu veikt Jūsu personas datu apstrādi, Jūs tādējādi arī atsaucat savu pieteikumu, atsakoties kandidēt darba vakancei, un Jūsu personas dati tiks nekavējoties dzēsti no VAS Latvijas gaisa satiksme datu apstrādes sistēmām. 
 
Mēneša bruto algaBruto mēnesī  € 2370

Papildu informācija: Atalgojumu 2370,00 EUR (bruto) mēnesī (apmācību laikā, t.i. līdz AFIS operatora apliecības saņemšanai un patstāvīga darba uzsākšanai, ar kandidātiem tiks noslēgti terminēti darba līgumi, paredzot stipendiju 700,00 EUR apmērā);

Atrašanās vieta

    Rīga, Latvija
    Liepāja

Darba veids

  • Pilna slodze
Kontaktpersona
Latvijas gaisa satiksme VAS

Uzņēmuma mājaslapahttps://www.lgs.lv

Reģistrācijas numurs40003038621

Tev varētu interesēt arī:

Office administrator
Manpower
Rīga
€ 1300 – 1500
Beigu termiņš: 05.05.2024
Customer Care Agent
Somfy SIA
Rīga
€ 2000
Beigu termiņš: 17.05.2024
English Speaking Logistics Specialist
Cabonline Customer Service Latvia SIA
Rīga
€ 1400 – 1800
Beigu termiņš: 04.05.2024